ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το κουτί που παραλάβατε περιέχει ένα ή περισσότερα παχύφυτα. Ξεδιπλώστε το κάλυμμα που τυχόν το περιβάλλει και απομακρύνετε το καπάκι. Η βάση που έχετε στα χέρια σας έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τα φυτά για αρκετούς μήνες. Όταν παρατηρήσετε ότι τα παχύφυτά σας έχουν μεγαλώσει αρκετά, είναι η ώρα να τα μεταφέρετε σε μεγαλύτερη βάση με αποστράγγιση.

ΠΟΤΙΣΜΑ & ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Στη συσκευασία θα βρείτε ένα δοσομετρητή νερού κι ένα ξύλινο δείκτη υγρασίας. Τα παχύφυτα προτιμούν να ζούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 15-30 βαθμούς C και χρειάζονται νερό κάθε 10-15 ημέρες. Χρησιμοποιώντας το δοσομετρητή ποτίστε κάθε φυτό κοντά στον κορμό του γεμίζοντας και αδειάζοντάς το 2-4 φορές. Για να γεμίσετε το δοσομετρητή, απλά βάλτε λίγο νερό μέσα σε ένα δοχείο και πιέστε το επάνω μέρος του.Τοποθετήστε τη μύτη του δοσομετρητή μέσα στο νερό και απελευθερώστε το επάνω μέρος από την πίεση μέχρι να γεμίσει ολόκληρο με νερό. Είναι έτοιμο να ποτίσετε τα φυτά σας! Το νερό θα κυλήσει ανάμεσα από τις πέτρες και θα φτάσει στις ρίζες τους. Με το δείκτη υγρασίας μπορείτε να ελέγχεται την υγρασία του χώματος. Εάν δείτε – βάζοντας το δείκτη υγρασίας μέσα στο χώμα, κοντά στον κορμό του – ότι το χώμα του είναι υγρό, μην το ποτίσετε.

ΦΩΣ

Τα παχύφυτα αγαπούν το φως και χρειάζονται καλό φωτισμό για να ευδοκιμήσουν. Βέβαια, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες φωτισμού ανάλογα το είδος, ενώ κάποια παχύφυτα όπως οι χαβόρθιες, οι γαστέριες και κάποια είδη κρασούλας θέλουν σχετικά σκιερά σημεία. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγονται οι έντονες απευθείας ακτίνες του ήλιου, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν εγκαύματα και μεταχρωματισμούς στα φύλλα των παχύφυτων. Ο ανεπαρκής φωτισμός, ειδικά όταν τα παχύφυτα είναι σε εσωτερικό χώρο, δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξή τους και ανοικτοκίτρινες περιοχές στα φύλλα. Τα παχύφυτα για να ανθοφορήσουν χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ώρες ημερήσιου φωτισμού, επομένως το πλούσιο φως και η ανάλογη ηλιοφάνεια αποτελούν απαραίτητο στοιχείο φροντίδας για να τα διατηρήσουμε ζωηρά και υγιή!

Η αγάπη μας για τα παχύφυτα, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε το SUCCULENT BOX ως κεντρικό κομμάτι του GARDEN in a box!

Τα παχύφυτά μας καλλιεργούνται από Έλληνες παραγωγούς, εμείς επιλέγουμε τα πιο όμορφα από αυτά και τα τοποθετούμε σε μία πρωτότυπη συσκευασία φιλική προς το περιβάλλον. Οι άνθρωποί μας τα παραδίδουν σε άριστη κατάσταση στον παραλήπτη που επιθυμείτε ή σε εσάς για να τα χαρείτε!

Με την απαραίτητη φροντίδα και το σωστό περιβάλλον, τα παχύφυτα μπορούν να ζήσουν γερά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζονται πολύ νερό και προσοχή για να ευδοκιμήσουν, κάτι που τα κάνει το ιδανικό φυτό για τον καθένα.

UNBOXING